آلومینیوم چیست؟
آلومینیوم یک عنصر شیمیایی است. این فلز با Al و عدد اتمی آن 13 است. این فلز غیر فرومغناطیسی است و سومین عنصر رایج در پوسته زمین است. حدود 8 درصد از پوسته زمین را تشکیل می دهد و در سنگ ها، پوشش گیاهی و حیوانات وجود دارد. آلومینا که از بوکسیت با استفاده از فرآیند بایر استخراج می شود، متعاقباً با الکترولیز به آلومینیوم فلزی تبدیل می شود. این فلز به دلیل چگالی کم و مقاومت بالا در برابر خوردگی، در مهندسی مواد بسیار قدردانی شده است.
آلومینیوم تا سال 1825 توسط فیزیکدان H.C. جدا نشد. اورست شد. مشکل یا ناراحتی بزرگ در به دست آوردن آن، مقدار زیادی انرژی الکتریکی است که مورد نیاز است.
آلومینیوم در حالت خالص یک ماده بسیار نرم است. اما با آلیاژهای مناسب مقاومتی مشابه فولاد بدست می آورد و برای بسیاری از صنایع مفید است: ساختمان سازی، معدن، روشنایی، صنایع هوانوردی… در حالت خالص عمدتاً برای ساخت آینه ها هم برای مصارف خانگی و هم برای ساخت آینه استفاده می شود. در تلسکوپ های بازتابی
مزیت بزرگ آلومینیوم سهولت بازیافت آن است. در اروپا، ما به نرخ بازیافت بسیار بالایی دست پیدا می کنیم: 50٪ در بسته بندی، 85٪ در ساخت و ساز و تا 95٪ در حمل و نقل. سالانه حدود 4 میلیون تن آلومینیوم بازیافتی در اروپا تولید می شود.
کاربردهای آلومینیوم امروزه
آلومینیوم برای چندین منظور استفاده می شود و می توانیم آنها را بر اساس بخش ها تقسیم کنیم. نگرانی اکولوژیکی، علاوه بر عملکرد اقتصادی بهتر، آلومینیوم را به طور گسترده در این بخش مورد استفاده قرار داده است. امروزه ریخته گری های آلومینیومی مانند پیستون، چرخ، سیستم تعلیق، حتی سازه ها و بدنه ها تولید می شود.
مزایای زیست محیطی استفاده از آلومینیوم در این بخش بسیار زیاد است. سبک بودن مواد باعث صرفه جویی در سوخت و ایجاد آلودگی کمتر می شود. در بخش راه آهن نیز از این ماده استفاده می شود. در دراز مدت و در طول عمر مفید 40 ساله یک لوکوموتیو، تا 87 درصد در مصرف انرژی صرفه جویی می کند.